Jedanaesta Noć kazališta opet s rekordnim brojem uključenih mjesta u Republici Hrvatskoj – manifestacija se održala u čak 61-om mjestu!

Interes gledatelja bio je velik za sve programe koje su pripremili sudionici, a i njih je ove godine bilo najviše do sada, 148 kazališta, javnih te nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova, amaterskih i dramskih skupina.

 

Izvedeno je gotovo 200 programa, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i niz popratnih programa kao što su: izložbe, koncerti, radionice, razgledavanje kazališnih prostora, druženje s umjetnicima, humanitarne akcije i drugo.

 

Među izvedenim programima izdvajamo čak deset kazališnih premijera, jednu premijeru filma te tri inozemna gostovanja. Sada već tradicionalno, u pojedinim mjestima manifestacija je trajala više dana kao u Belom Manastiru, Bjelovaru, Šibeniku i Zaprešiću.

 

Posebno izdvajamo mjesta i gradove u kojima se ove godine Noć kazališta održala prvi puta: Dragalić, Drniš, Stari Grad na Hvaru, Mače, Mali Lošinj, Mošćenička Draga, Stubičke Toplice, Viljevo i Vrbovec.

 

Svečano otvorenje 11. Noći kazališta uprizoreno je u Dječjem kazalištu Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, 16. studenoga 2019. u 18.30 sati.

 

Iako broj posjetitelja ne možemo točno odrediti, jer je za značajan broj programa ulaz bio besplatan, i ove je godine interes bio izniman, a kazališne dvorane pune. Prema aktualnim podatcima, procjenjujemo da je približno pedeset tisuća posjetitelja nazočilo svim priređenim programima u Republici Hrvatskoj.

 

Organizator, Narodno sveučilište Dubrava, zahvaljuje svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici.

 

 

 

uoči Noći kazališta

14. 11. 2019.

15. 11. 2019.

 

Noć kazališta 16. 11. 2019.

 

nakon Noći kazališta

17. 11. 2019.

18. 11. 2019.

 

 

* Program je sastavljen na temelju prijava sudionika i oni zadržavaju pravo njegove izmjene.Narodno sveučilište Dubrava ne odgovara za izmjene programa.

Skip to content