Europska noć kazališta 2013. po prvi put ugostit će belgijske umjetnike u sklopu interdisciplinarnog projekta Zagreb u Bruxellesu, Bruxelles u Zagrebu organiziranog u povodu obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Kulturna suradnja provodi se unutar okvira bilateralne suradnje koja povezuje Wallonia-Bruxelles International i Grad Zagreb/ Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Projekt se ostvaruje uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Narodnog sveučilišta Dubrava, Komisije francuske zajednice Bruxelles-prijestolnica Wallonia-Bruxelles International, Kulturnog centra LaVénerie, Briselske škole cirkusa, te veleposlanstva RH u Bruxellesu i Kraljevine Belgije u Zagrebu.

U Zagreb na Noć kazališta 16.11. u u Dječje kazalište Dubrava stiže Kazališna družina Mouvements Sans Frontières s neverbalnom plesnom predstavom Neobični svjetovi (Univers Singuliers) koja će u 18,15 svečano otvoriti ovogodišnju petu Noć kazališta. U 22 sata će posjetitelje zabaviti  belgijski “skunk” band OPMOC, a nakon toga se seli u prostore VIP cluba gdje će zasvirati za glumce u ponoć na velikom tulumu Noći kazališta.

Na belgijsku Noć kazališta iz Hrvatske u Kulturni centar LaVénerie otputovat će Triko cirkus teatar s predstavama Slavuj i Kikirki te će biti upriličeno scensko čitanje teksta Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda i nastupit će Tamburaški sastav Bisernica.

wbi

Skip to content