Stručni skup KAZALIŠNA PUBLIKA – PROJEKT ASSET (Audience Segmentation System in European Theatres)
četvrtak, 11.11.2021. u 13 sati

 

Najavljujemo 1. stručni skup Narodnog sveučilišta Dubrava „KAZALIŠNA PUBLIKA/ PROJEKT ASSET“ koji organiziramo kao uvod u 13. Noć kazališta.

Stručni skup „KAZALIŠNA PUBLIKA/ PROJEKT ASSET“ održat će se putem virtualne platforme, u četvrtak, 11. studenog 2021., u Kulturnom centru Dubrava, Zagreb, s temom razvoja kazališne publike, te će se predstaviti publikacija s rezultatima istraživanja nastalim kroz projekt ASSET, proveden uz podršku programa Kreativna Europa, u glavnim gradovima sljedećih zemalja: Češka, Austrija, Hrvatska, Bugarska i Finska.

Glavni organizator projekta je Odjel za umjetnički menadžment pri DAMU u Pragu. Partneri na projektu su bili: The Audience Agency (Ujedinjeno Kraljevstvo), Institut za umjetnost i kazalište (Češka), Narodno sveučilište Dubrava (Hrvatska), IG Kultur Österreich (Austrija), Arts Project Foundation (Bugarska) i Metropolia University (Finska). Uz navedene partnere iz nekoliko gradova, u projektu je izravno sudjelovalo još 20 europskih kazališta te kulturne organizacije uključene u Europsku noć kazališta. Kroz svoje umjetničko programiranje i marketinške aktivnosti ustanove su radile na provedbi ASSET projekta produbljujući odnose s publikom.

U svom 60-godišnjem postojanju, Narodno sveučilište Dubrava postalo je lider u sektoru participativnih kulturnih praksi i neformalnog obrazovanja u kulturi te provodi niz tečajeva, predavanja, radionica, izložbi, koncerata i performansa iz različitih područja umjetnosti. Dječje kazalište Dubrava, kao ustrojbena jedinica Sveučilišta, u posljednjih 66 godina održava kazališne predstave za mladu publiku, s prosjekom od 3 premijerne predstave godišnje, te je osnivač i glavni koordinator Europske noći kazališta u Hrvatskoj gdje je ova manifestacija i započela.

Na stručnom skupu svoje će zaključke istraživanja o kazališnoj publici i problematici razvoja iste predstaviti partneri iz projekta ASSET, iz glavnih gradova Češke, Austrije, Bugarske i Finske. Također, prezentirat će se i hrvatsko iskustvo provedbe, tumačenje rezultata, te mogućnosti primjene rezultata istraživanja. Na stručnom skupu održat će se panel sudionika projekta s temom kako se nositi s izazovima istraživačkih projekata u segmentu kazališne djelatnosti, te drugi panel o budućnost razvoja publike u Hrvatskoj, kao i o gorućoj temi mijenja li pandemija našu publiku. 

Detaljan program bit će objavljen uskoro, a za sudjelovanje na virtualnoj platformi 1. stručnog skupa Narodnog sveučilišta Dubrava „KAZALIŠNA PUBLIKA/ PROJEKT ASSET“, molimo prijavite se ovdje.

Poveznica za praćenje stručnog skupa:  KAZALIŠNA PUBLIKA/ PROJEKT ASSET

Stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije;
info@noc-kazalista.com
tel: 01/2050-038, 01/2050-039

 

 

Skip to content