Održane su press konferencije za Noć kazališta: 9.11. u Kazališnom institutu u Bratislavi (Slovačka), 11.11. u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici (BiH) te 12.11. u Ministarstvu kulture u Zagrebu (HR).

HNK Osijek organizirao je konferenciju za tisak u svom prostoru 18.11. u 12 sati, a Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula svoju je tiskovnu konferenciju održalo u petak, 19.11. u 11 sati.

Ekipa Noći kazališta bila je u Slovačkoj na predstavljanju nijhove Noći kazališta/Noc divadiel, u nastavku je sažetak.

 

Noć kazališta u Slovačkoj

9. studenog 2011. u 11 sati održana je press konferencija u Bratislavi povodom predstavljanja njihove Noći kazališta, Noc divadiel. Na press konferenciji prisustvovali su predstavnici Slovačkih kazališta, organizatorica i pokretačica Noći kazališta u Slovačkoj gospođa Vladislava Fekete inače ravnateljica Kazalištnog instituta u Slovačkoj,  koordinator progama za Slovačku Dana Tomečková, Tuga Tarle savjetnica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici, Leo Vukelić inicijator ideje Europske noći kazališta i Nada Vucić voditeljica ureda Noći kazališta u Hrvatskoj.

Na konferenciji je predstavljen program 28 kazališta iz 8 gradova u cijeloj Slovačkoj, gospođa Fekete je posebno pozdravila ideju Europske noći kazališta i istaknula je da se ovom manifestacijom potiče komunikacija između kazališta koja je u ovo vrijeme od izuzetne važnosti.

Gospodin Leo Vukelić spomenuo je će se u jednoj večeri na isti datum 20.11.2010. Noć kazališta održati u 111 kazališta u 48 gradova u Slovačkoj, Hrvatskoj i Federaciji BIH.

Svi sudionici press konferencije složili su se da će projekt Europske noći kazališta biti svaku godinu sve uspješniji i veći.


Tuga Tarle (kulturni ataše u Hrvatskom veleposlanstvu u Slovačkoj), Leo Vukelić (voditelj Dječjeg kazališta Dubrava) i Vladislava Fekete (ravnateljica Slovačkog kazališnog instituta)

________________________________________________

Noć teatra u Bosni i Hercegovini

Tiskovna konferencija povodom prezentacije projekta Noć teatra, održana je 11.11. u 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Na konferenciji su prisustvovali organizatori Noći teatra u BIH: Hazim Begagić-ravnatelj Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, Oliver Jović-producent i DinoDelić PR BNP Zenica. U bosanske koordinatore prisutni su bili pokretači Europske noći kazališta iz Dječjeg kazališta Dubrava: Leo Vukelić-voditelj Dječjeg kazališta Dubrava i Nada Vucić-voditeljica ureda Noći kazališta. Na konferenciji je bila i Nora Krstulović, urednica portala Teatar.hr koja je predstavila novi portal Teatar.ba.

Na konferenciji je predstavljen program Noći teatra u Bosni i Hercegovini na kojem će se u 30 kazališta iz 15 gradova odigrati 41 predstava i 45 popratnih programa. Organizatori su rekli da su ponosni što su ovim projektom srušili sve granice i ujedinili sva kazališta u BIH.

________________________________________________

Noć kazališta u Hrvatskoj

U petak, 12.11.2010. održana je u Ministarstvu kulture tiskovna konferencija na kojoj je predstavljena ovogodišnja Noć kazališta koja će se održati 20. studenoga. U 25 hrvatskih gradova će se u 55 kazališta održati 95 kazališnih predstava i 65 popratnih programa.

Na konferenciji su prisustvovali ministar kulture mr.sc.Božo Biškupić, Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost, Leo Vukelić, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava, Hazim Begagić, ravnatelj Bosanskog narodnog pozorišta Zenica-koordinator Noći teatra u Bosni i Hercegovini, Vlatko Panić, koordinator programa Noći kazališta i Luka Vucić, grafički dizajner projekta.

Treća Noć kazališta bit će rekordna po sudjelovanju hrvatskih kazališta, a po prvi put u manifestaciju će se uključiti Slovačka i Bosna i Hercegovina, rekao je ministar mr. sc. Božo Biškupić.

U sve tri zemlje manifestacija će početi 20. studenog u 10 sati ujutro programom za najmlađe, a potrajat će do 3 sata iza ponoći. Uz kazališne predstave, ove je godine predviđen i iznimno bogat popratni program, koji će obuhvaćati izložbe, koncerte, okrugle stolove, prezentacije knjiga, razgledavanje kazališta te fotografiranja i razgovore s glumcima. Za 90 posto organiziranih sadržaja ulaz će biti besplatan, rekao je Leo Vukelić.

U povodu premijerne Noći teatra u BiH, direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić najavio je stotinjak kazališnih i popratnih aktivnosti koje će pripremiti kazališta diljem BiH.

Skip to content