Održana tiskovna konferencija 3. Noći kazališta

U utorak 15. studenoga u 10 sati održana je tiskovna konferencija povodom predstavljanja 3. Noći kazališta. Tiskovnoj konferenciji prisustvovali su koordinatori hrvatske i europske Noći kazališta Leo Vukelić, Vlatko Panić i Nada Kruljac, Srećko Šestan iz Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost pri Ministarstvu kulture i Ivica Rubić ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava.

Noć kazališta ove godine održat će se 19 studenoga 2011. u cijeloj Hrvatskoj kao i u šest država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

U Hrvatskoj će se programi održati u 27 gradova i 70 institucija, odigrati će se 119 predstava i 40 popratnih programa.

U Austriji će se u 6 gradova održati 35 predstava u 32 institucije.

U Bosni i Hercegovini u 19 gradova u 38 institucija održat će se 44 predstave i 24 popratna programa.

U Crnoj Gori u 6 gradova i 8 kazališnih i kulturnih institucija odigrat će se 9 predstava i 4 popratna programa.

U Slovačkoj u 9 gradova i 28 institucija biti će 57 predstava.

U Sloveniji u 7 gradova i 13 kazališta odigrat će se 13 predstava sa 5 popratnih programa.

U Srbiji u 20 gradova Noć kazališta održat će se u 51 kulturnoj instituciji i 50 muzeja i knjižnica, a u 50 klubova održava se Bal pod maskama.

Sve dodatne informacije vezane za manifestaciju možete pronaći na www.noc-kazalista.com ili www.europeantheatrenight.com

Ukoliko se želite informirati o detaljima vezanim za zemlje sudionice možete ih naći na sljedećim web stranicama: Hrvatska (www.noc-kazalista.com), Slovačka (www.nocdivadiel.sk),  Bosna i Hercegovina (www.noc-teatra.ba), Srbija (www.noc-pozorista.com), Slovenija (http://europeantheatrenight.com/slovenia/), Austrija (www.europaeische-theaternacht.at) i Crna gora (http://europeantheatrenight.com/montenegro/)

 

Skip to content