Na konferenciji za medije održanoj 11.11. u 11. sati u Dječjem kazalištu Dubrava predstavljen je program Noći kazališta. Program su predstavili gospodin Željko Šturlić, ravnatelj NS Dubrava i Nada Kruljac, voditeljica ureda Noći kazališta. Posebno su istakli važnost promišljanja programa svakog kazališta i kako svake godine kazališta nude nešto više i na taj način bolje približavaju kazalište publici što je i cilj. Nadamo se da ćemo i ove godine pokazati koliko smo zapravo BITNI jer bogatstvo programa Noći kazališta je bogatstvo Hrvatske koja se te noći ujedinjuje bez obzira na razlike.

Svoj program predstavili su ZKM, Eurokaz, Kazalište Knap, Amatersko kazalište Sulet sa Šolte, UPSET Theatre, Centar Mladih Ribnjak i Dječje kazalište Dubrava.

Ove godine Noć kazališta održat će se 21.11. po sedmi puta, a u noći sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Republici Hrvatskoj. Ove će se godine moći pogledati 125 predstava i sudjelovati na 80-tak popratnih programa.

foto by Luka Vucić

ZANIMLJIVOSTI IZ PROGRAMA

Ove godine sudjeluje samo jedan otok – vjerna nam Šolta gdje će se odigrati čak 3 predstave.

Tri su premijere u Noći kazališta – HNK Zagreb, HNK Varaždin te premijera RI-teatra iz Rijeke.

Gradsko kazalište Đurđevac ugošćuje kazalište iz Slovenije, a sami Đurđevčani su gosti u Gradskom kazalištu Jastrebarsko gdje dolazi i Teatar Fedra iz Bugojna.

U mjestu Gata igraju 4 predstave uz opširan popratni program – koncerti, degustacije specijaliteta, izložba – a sve besplatno.

Po prvi puta u Noći kazališta sudjeluje i Zagorje. U Festivalskoj dvorani u Krapini biti će pretpremijera predstave Loptice.

HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci nudi također opširan program – razgledavanje HNK uz program u svim prostorima.

Najduži program ove godine ima Scena Ribnjak u Zagrebu. Počinju s programom prvi, u ponoć i minutu, igraju 6 predstava uz veliki popratni program te završavaju s programom iza ponoći 22.11.

Bogat program očekuje nas po cijeloj Hrvatskoj. Ističu se Sisak, Sinj, Retkovci, Osijek, Zadar…

Završni tulum Noći kazališta održat će se u Vinyl-u, Bogovićeva 3 u organizaciji Teatar.hr

Bitni ili nebitni?
Uživajmo u sedmoj NOĆI KAZALIŠTA!

 

PROGRAM NOĆI KAZALIŠTA

 

Skip to content