Ovogodišnja 9. po redu Noć kazališta pokazala je veliki interes gledatelja za sve programe koje su pripremili sudionici, a njih je ove godine bilo najviše do sada, 142 kazališta i to javnih i nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova i amaterskih skupina.  Pedesetak mjesta u noći “drame, komedije, života, kazališta” pokazali su vitalnost ove manifestacije i na taj način najavili početak priprema za slijedeću godinu koja će ujedno biti i jubilarna 10. i na kojoj svi očekuju nove pomake i uključivanje još većeg broja partnera.
U 48 mjesta i gradova u Republici Hrvatskoj izveden je 141 kazališni program, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i 50-ak popratnih programa kao što su: izložbe, otvorene probe, koncerti, razgledavanje kazališnih prostora i ostalih aktivnosti. 
Među izvedenim programima izdvajamo i četiri kazališne premijere, pet inozemnih gostovanja. podsjetimo da je u mnogim mjestima manifestacija trajala i kroz više dana kao što je to u gradovima: Beli Manastir, Karlovac, Koprivnica, Požega , Rijeka, Zagreb i Vukovar.
Izuzetno nam je drago istaknuti mjesta i gradove u kojoj se ove godine Noć kazališta održala prvi put kao što je to u: Loboru, Kninu, Novom Marofu i Novoj Gradiški, gdje će 28. studenoga održati i završni programi.
Kao što smo već spominjali broj posjetitelja ne možemo točno odrediti zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate ali i ove godine interes je bio jako dobar, prema aktualnim podacima procjenjujemo da se radi o gotovo četrdeset tisuća posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Republici Hrvatskoj.
Ukupni dojam je da je manifestacija Noć kazališta u svom 9. izdanju bila jako uspješna i da je to najbolji način najave 10. jubilarne Noći kazališta koja će se održati slijedeće godine.
Organizatori se zahvaljuju svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Ministarstvu kulture, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici zbog koje i postoji Noć kazališta.

 

 

 

 

 *program se može mijenjati i nadopunjavati 

 

Uoči 9. Noći kazališta

 

18. studenoga 2017.

23. studenoga 2017.

 

24. studenoga 2017.

 

 

9. Noć kazališta 25. studenoga 2017.

 

Nakon 9.  Noći kazališta

26. studenoga 2017.

 

27. studenoga 2017.

28. studenoga 2017.

 

 

Okrugli stolovi u sklopu Noći kazališta s temama 

  • 16. 11.  “Analiza uvjeta u kojima se organizira kazališna djelatnost u centrima za kulturu i postojećih programskih modela”
  • 23.11.  “Programske suradnje u polju kazališne djelatnosti u centrima za kulturu”
  • 30.11.  “Misija kazališne djelatnosti u centrima za kulturu i preporuke za programski razvoj” 

 

 

 

Skip to content