Poziv medijima

 

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom održavanja manifestacije NOĆI KAZALIŠTA,  u  srijedu, 9. studenoga 2022. godine u 11 sati koja će se održati u Dječjem kazalištu Dubrava, Zagreb.

 

Četrnaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 19. studenog 2022. godine pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te počasnog pokroviteljstva predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

 

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Noć je to kada kazališta i kulturne ustanove predstavljaju svoje programe, predstave, premijerne izvedbe, gostovanja, rad kazališnih družina bez vlastitog prostora, ali i ostvarenje programa u prostorima koji nemaju svoju produkciju.

 

Narodno sveučilište Dubrava je velika kulturna ustanova, koja je u svom 65 godišnjem postojanju postala lider u sektoru participativnih kulturnih praksi i neformalnog obrazovanja u kulturi. Kulturni centar Dubrava, u sklopu Narodnog sveučilišta, provodi niz tečajeva, predavanja, radionica, izložbi, koncerata i performansa iz različitih područja umjetnosti.

 

Dječje kazalište Dubrava, kao druga ustrojstvena jedinica Narodnog sveučilišta u posljednjih 67 godina održava kazališne predstave za mladu publiku, s prosjekom od 3 do 5 premijernih predstava godišnje, te je osnivač i glavni koordinator Europske noći kazališta u Hrvatskoj gdje je ova manifestacija i započela.

 

Na konferenciji za medije bit će predstavljen cjelokupni program ovogodišnje Noći kazališta koji su za svoje posjetitelje pripremile ustanove diljem Hrvatske.  Na web stranici www.noc-kazalista.com, možete preuzeti dodatne informacije i nakon konferencije preuzeti program Noći kazališta 2022., dok na Facebook stranici  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063639757170, možete pratiti svakodnevne najave programa, te preuzeti fotografije i videozapise.

 

Na engleskoj web stranici Noći kazališta pod nazivom European Theatre Night (europeantheatrenight.com) nalaze se informacije o istoimenoj manifestaciji koja se održava u ostalim europskim državama.

 

Ovogodišnji vizual i bannere preuzmite na sljedećoj poveznici: https://www.noc-kazalista.com/web-banneri-za-noc-kazalista-2022/

 

Mogućnost snimanja izjava organizatora je također osigurana u izuzetno prostoru Dječjeg kazališta Dubrava, te će konferencija za medije biti dostupna live na YouTube kanalu Narodnog sveučilišta Dubrava: https://www.youtube.com/channel/UCPipm5vfSzvNwGnK9OcSrfg

 

 

Molimo vas da nam najavite vaš dolazak na konferenciju za medije. Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije; email:press.nockazalista@gmail.com, tel.091/2790786 (Zdravka Škugor)

 

Nadamo se da ćete nas podržati u vašem medijskom prostoru, te nam se pridružiti i ove godine, svojim dolaskom obogatiti i četrnaestu po redu Noć kazališta.

Skip to content