Ovogodišnja 9. po redu Noć kazališta pokazala je veliki interes gledatelja za sve programe koje su pripremili sudionici, a njih je ove godine bilo najviše do sada, 142 kazališta i to javnih i nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova i amaterskih skupina.  Pedesetak mjesta u noći “drame, komedije, života, kazališta” pokazali su vitalnost ove manifestacije i na taj način najavili početak priprema za slijedeću godinu koja će ujedno biti i jubilarna 10. i na kojoj svi očekuju nove pomake i uključivanje još većeg broja partnera.
U 48 mjesta i gradova u Republici Hrvatskoj izveden je 141 kazališni program, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i 50-ak popratnih programa kao što su: izložbe, otvorene probe, koncerti, razgledavanje kazališnih prostora i ostalih aktivnosti. 
Među izvedenim programima izdvajamo i četiri kazališne premijere, pet inozemnih gostovanja. podsjetimo da je u mnogim mjestima manifestacija trajala i kroz više dana kao što je to u gradovima: Beli Manastir, Karlovac, Koprivnica, Požega , Rijeka, Zagreb i Vukovar.
Izuzetno nam je drago istaknuti mjesta i gradove u kojoj se ove godine Noć kazališta održala prvi put kao što je to u: Loboru, Kninu, Novom Marofu i Novoj Gradiški, gdje će 28. studenoga održati i završni programi.
Kao što smo već spominjali broj posjetitelja ne možemo točno odrediti zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate ali i ove godine interes je bio jako dobar, prema aktualnim podacima procjenjujemo da se radi o gotovo četrdeset tisuća posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Republici Hrvatskoj.
Ukupni dojam je da je manifestacija Noć kazališta u svom 9. izdanju bila jako uspješna i da je to najbolji način najave 10. jubilarne Noći kazališta koja će se održati slijedeće godine.
Organizatori se zahvaljuju svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Ministarstvu kulture, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici zbog koje i postoji Noć kazališta.

Skip to content