U sklopu projekta Mjesec fotografije, održat će se FOTONATJECANJE na međunarodnoj razini. Tema natjecanja kao i do sada je manifestacija Europska noć kazališta u organizaciji Dječjeg kazališta Dubrava, koja se održava 17. studenog. 2012. godine

Ove godine niste ograničeni samo temom već i danima. Tema koju pred vas postavljamo su popratna događanja na Noći kazališta. Dakle, imate smo jedan dan, 17. 11. u kojem možete fotografirati popratna događanja koja su za vas pripremila kazališta i ostale institucije uključene u manifestaciju.
Ta, popratna događanja možete pronaći na službenoj stranici Noći kazališta: https://www.noc-kazalista.com/program/ ili tiskanom letku/programu manifestacije.

Budite kreativni, duhoviti, inovativni i slobodni u izražaju ove podosta ograničene teme.

U natjecanje se mogu uključiti fotografi iz cijele Hrvatske i zemalja koje sudjeluju u manifestaciji, amateri i profesionalci.

Svaki sudionik može poslati do tri fotografije ne veće od 800x600px, 72dpi, koje moraju biti u jpg formatu. Snimati se može mobitelom, fotoaparatom ili web camerom.  Natjecanje je otvoreno od jutarnjih sati 17. 11 kada započinju prvi programi, i traje do nedjelje 18. 11. zaključno do 12 sati. Rok za slanje fotografija je ponedjeljak, 19. 11. do 12 sati kada će stručni žiri izabrati najbolje fotografije. Sve fotografije pristigle nakon tog roka, te fotografije sa vodenim žigom ili potpisom nećemo uvažavati.

Fotografije se šalju na adresu e-pošte:

nockazalista.mjesecfotografije@gmail.com

U naslovu obavezno navesti:  Za Fotonatjecanje Noć kazališta / ime i prezime autora, a naziv fotografije mora sadržavati ime i prezime natjecatelja i redni broj ako ih je više od jedne.

Tko je, prema odluci peteročlanog stručnog žirija, pobjednik znat će se već u ponedjeljak,  19. studenog do 20 sati i biti će objavljeno na  stranicama:

http://www.ns-dubrava.hr/
http://www.fotogard.com/

Pobjednik će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna i Voucher u iznosu od 1000 kn za upis programa obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri, te majicu udruge Fotogard i promo materijale Noći kazališta.
Drugoplasirani i trećeplasirani po odluci stručnog žirija osvojit će set knjiga Fotografiranje i obrada fotografija. te majicu udruge Fotogard i promo materijale Noći kazališta.

Članovi žirija:
Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti i kustos
Mare Milin, fotografkinja
Krešimir Pletikosa,
predsjednik fotografske udruge Fotogard, majstor fotograf
Leo Vukelić, likovni umjetnik, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava
Luka Vucić
, grafički dizajner

Napomena: Napominjemo da se kazališne predstave, u pravilu, ne smiju  fotografirati ukoliko nemate dozvolu kazališne ustanove.

više o projektu Mjesec fotografije

Za sve dodatne informacije o projektu možete se javiti u
Narodno sveučilište Dubrava, Cerska 1, Zagreb
osobe za kontakt:
Maja Marohnić, voditeljica Centra za programe akcija i manifestacija
01/ 2050 045, 099/2050 045
akcije@ns-dubrava.hr
Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti
vanjski suradnik NS Dubrava
091/2543 541

Skip to content