Ove godine Europska noć kazališta održava se u 8 europskih zemalja: Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

Austrija: 9 gradova, 32 kazališta i 56 produkcija.

Belgija: pilot izdanje u svim centrima za kulturu u Bruxellesu.

Bugarska – na prvoj Noći kazališta u rujnu sudjelovalo je 50 kazališta i institucija iz Sofije i Roussa s više od 80 predstava i popratnih programa i više od 20 000 posjetitelja.

16.11. pridružuju se sa simboličnim programom i imaju 12 predstava iz 8 kazališta, 1 izložbu fotografija i jedan popratni događaj gdje glumci i redatelji pričaju do sada neispričane kazališne priče.

Češka – više od 80 kazališta iz 22 grada, a sudjeluju i predstavnici iz Hrvatske Bacači Sjenki.

Slovačka – 15 gradova,  44 kazališta – od ukupno 55 kazališta koliko ih imaju, 105 popratnih programa, očekivani broj posjetitelja 6 000.

– Veliki aplauz u 19h – sva kazališta će se tome pridružiti i u isto vrijeme započeti svoj program sa zajedničkim aplauzom koji prenosi Slovački nacionalni radio.

Srbija – 18 gradova i općina, 40 institucija kulture i 6 obrazovnih institucija, preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja -performansi, muzički događjaji, muzejske postavke, radionice i izložbe.

Slovenija –  u projekt je uključeno 21 organizacija (institucija i slično), imat ćemo 24 različitih događaja u šest različitih krajeva (Celje, Maribor, Kranj, Slovenj Gradec, Nova Gorica, Ljubljana).

BiH-12 gradova i 22 institucije.

Skip to content