Izvedeno je gotovo 200 programa, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i niz popratnih programa kao što su: izložbe, koncerti, radionice, razgledavanje kazališnih prostora, druženje s umjetnicima, humanitarne akcije i drugo.

Među izvedenim programima izdvajamo čak deset kazališnih premijera, jednu premijeru filma te tri inozemna gostovanja. Sada već tradicionalno, u pojedinim mjestima manifestacija je trajala više dana kao u Belom Manastiru, Bjelovaru, Šibeniku i Zaprešiću.

Posebno izdvajamo mjesta i gradove u kojima se ove godine Noć kazališta održala prvi puta: Dragalić, Drniš, Stari Grad na Hvaru, Mače, Mali Lošinj, Mošćenička Draga, Stubičke Toplice, Viljevo i Vrbovec.

Svečano otvorenje 11. Noći kazališta uprizoreno je u Dječjem kazalištu Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, 16. studenoga 2019. u 18.30 sati.

Iako broj posjetitelja ne možemo točno odrediti, jer je za značajan broj programa ulaz bio besplatan, i ove je godine interes bio izniman, a kazališne dvorane pune. Prema aktualnim podatcima, procjenjujemo da je približno pedeset tisuća posjetitelja nazočilo svim priređenim programima u Republici Hrvatskoj.

Organizator, Narodno sveučilište Dubrava, zahvaljuje svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici.

Skip to content