Jubilarna, 10. Noć kazališta donijela je rekordan broj uključenih mjesta!

Jubilarna, 10. Noć kazališta donijela je rekordan broj uključenih mjesta u Republici Hrvatskoj – manifestacija se održala u čak 55 mjesta!

Interes gledatelja bio je veliki za sve programe koje su pripremili sudionici, a i njih je ove godine bilo najviše do sada, 144 kazališta, javnih te nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova, amaterskih i dramskih skupina. 

Izvedeno je više od 170 programa, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i niz popratnih programa kao što su: izložbe, otvorene probe, koncerti, razgledavanje kazališnih prostora, humanitarne akcije i drugo. 
Među izvedenim programima izdvajamo i tri kazališne premijere, jednu svečanu obnovu te tri inozemna gostovanja. Sada već tradicionalno, u pojedinim mjestima manifestacija je trajala više dana kao u Karlovcu, Kninu i Umagu.

Posebno izdvajamo mjesta i gradove u kojima se ove godine Noć kazališta održala prvi puta: Breznički Hum, Korčula, Novska, Poreč, Pribislavec, Vodice i Orahovica, u kojoj je manifestacija i završila.

Iako broj posjetitelja ne možemo točno odrediti zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate, i ove je godine interes bio izniman, a kazališne dvorane pune. Prema aktualnim podacima procjenjujemo da se radi o više od četrdeset tisuća posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Republici Hrvatskoj.

Organizatori se zahvaljuju svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, Predsjednici Republike Hrvatske na pokroviteljstvu, Ministarstvu kulture, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici zbog koje i postoji Noć kazališta.

Comments are closed.